Chiuveta Domsjo si curcubeul de emotii

Planificarea bucatariei mele a fost un proces in timpul caruia am experimentat un curcubeu al emotiilor: in principal a fost entuziasm, pe alocuri s-a strecurat anxietatea, am simtit indragosteala,  confuzie, indoiala, anxietatea din nou.

Ikea ofera 25 de ani garantie pentru cabinete, fronturi, chiuveta, blaturi, practic pentru tot cu exceptia bateriei. Asta inspira incredere, siguranta, dar mie mi-a trezit niste commitment issues pentu ca … sunt pregatita sa am aceasi bucatarie vreme de 25 de ani?

Derulam caseta vreo doua luni de zile si sunt la chiuveta, spaland vasele senina. Ii spun barbatului:

-Ti-am spus ca ador chiuveta asta?

-Da, mi-ai spus.

-De fapt ador toata partea asta de bucatarie (e vorba de partea cu mobila). E perfecta. Dar chiuveta e partea mea preferata, iubesc chiuveta asta.

El rade si ma pupa.

Pana la urma am ales chiuveta Domsjo cu o singura cuva (60cm) in defavoarea celei duble (80cm). Am preferat sa avem 20 cm de blat in plus pentru ca suntem “space challenged” cu o bucatarie de mansarda cu lungimea de 2,25 m. Fiecare cm conteaza!

Imgrijorarea mea, ca bucatareasa care a avut mereu chiuveta cu uscator, a fost ca nu voi avea unde sa pun vasele si aici intra in actiune sita Domsjo, un accesoriu foarte util.

Nu o folosesc insa mereu, deoarece chiuveta e imensa; ca sa va faceti o idee, am spatiu sa pun o oala, o gramada de farfurii si o tava rotunda de cuptor fara sa se suprapuna. Un efect secundar al spatiului generos, e ca am adoptat un mod mai sustenabil de a spala vasele,le clatesc individual pe toate la final, dupa care le sterg… deci nu am neaparata nevoie de sita, dar sunt momente cand e oportuna.

Sifonul Lillviken potrivit chiuvetei e si el, destul de genial: usor de montat, bine gandit pentru modificari ulterioare, cu un spatiu preďeterminat ptr cheita si nu in ultimul rand, frumusel.

Sita sifonului prinde … multe resturi de mancare. Da, nu am mai avut niciodata sita la sifon, nu mi-am dat seama cat de multa mancare ajunge in scurgere! De asemenea sita poate actiona ca si capac prin apasare.

Cat despre mentenanta chiuvetei, tinde sa prinda pete ca orice chiuveta din portelan, dar nimic care sa persiste. Am auzit ca bicarbonatul e bun pentru pete incapatanate.

Montajul a fost destul de usor, ne-a placut ca nu a trebuit sa decupam blatul ci  doar sa il taiem la dimensiune, si ne-a placut si ca marginile chiuvetei acopera taietura imperfecta. Handmade, ce mai.

Bateria e nepretentioasa, draguta, functionala, asa cum imi place mie, ii permite chiuvetei sa fie vedeta incontestabila a bucatariei.

Ca si pret, a fost 550 lei cu sifon inclus, dar arata mult mai scumpa de-atat si din cate stiu nu exista pe piata romaneasca o alta chiuveta farmhouse la pret apropiat.

Concluzie: e minunata, o ador.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: