Cele mai bune seriale din 2019

Dacă mă uit în urmă la ce am vizionat anul trecut, am doar două lucruri de subliniat: comedii și seriale. Tot ce a fost memorabil s-au desprins din aceste două categorii. Dacă anterior v-am povestit de un top despre comedii, e rândul serialelor să fi expuse. Chiar am pierdut mult timp vizionând sezoane întregi de diferite serii de pe diferite platforme de streaming.

Fleabag

Doar după ce am observat că Phoebe Waller-Bridge a câștigat în primăvara anului 2019 câteva premii importante (Emmy) am auzit de această serie, dealtfel a luat și la Globurile de aur de anul acesta. Vizionat la foc automat și plăcut surprins, o altfel de dramedie, un suflu nou în comedie.

 

 

 

Chernobyl 

O serie care urmăreste de aproape din punct de vedere istoric dezastrul nuclear de la Chernobyl. Pe lângă credibilitatea de care dă dovadă, vine cu detalii foarte interesante cu fiecare episod, care te fac să te documentezi din curiozitate.

Derry Girls

Anii 90 în Irlanda de Nord găseste câteva adolescente în lupta lor în ceea ce priveste limitările societății de atunci. O comedie pur britanică, deci un altfel de umor.

Killing Eve

Serviciile secrete cu un tonus feminin aduce ”romance-ul” într-un joc de psihopatie între agenți și asasini. În această luptă de dominare nu mai sunt importante obiectivele organizațiilor ci jocul personajelor.

The Mandalorian

Star Wars.

Mindhunter

Această serie bazată pe o poveste a celor mai mari criminali în serie și invetigația celor de la FBI nu si-a pierdut abordarea de-a te face curios. Oricum este o anume fascinație a omului pentru ce este anormal în natura umană, de a studia diferite aspecte ieșite din normal.

The Good Place

Am crezut că va deveni plictisitor și nu se va mai întâmpla nimic interesant, dar m-am înselat, încă mai astept alte episoade noi din locul cel bun„

Unbelievable

O serie inspirată din fapte reale se construieste în jurul a două fire narative care aduce la suprafață adevărul dureros din spatele unor atacuri asupra femeilor și suferința lor. Pe ambele planuri vedem greutatea de a avea o viață normală și dorința celor care investighează de a ajuta victemele.

Stranger Things

Lucrurile sunt la fel de ciudate în realitatea paranormală din America acestui serial, chiar dacă stim cu ce avem de-a face povestea ne duce mai departe în ceea ce priveste misterul creaturilor. Iar personajele sunt perfect țintite pentru această desfăsurare a evenimentelor, presărat cu multe momente de umor.

His Dark Materials 

Să continuăm în aceiaș notă misterioasă de mai sus, am ales acest serial pentru că de la lansarea filmului The Golden Compass am fost atras de acest univers. Nu m-am încumetat să citesc cărțile și m-am bucurat că apare o serie.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: