Care sunt cele mai bune scutece textile?

Bineinteles, a spune ca un scutec sau altul e “cel mai bun”, e ceva subiectiv.

Exista factori cuantificabili ce se refera la calitate, durabilitate, absorbanta, aspect, dar toate acestea nu conteaza daca scutecul nu se aseaza bine pe copilul tau. Cel mai bun scutec e acela care implineste nevoile copilului tau.

Din experienta mea de scutecit, cele mai naspa scutece sunt cele ieftine, made in China. Am cumparat 20 de bucati din start, cu inserturi de bambus, carbune si microfibra. Din 20 de scutece, cele cu scai au devenit de nefolosit dupa cam 6 luni, la unele din ele materialul stay dry s-a scamosat urat, cu scame negre (nu ies la aparatul de scame… stiu ca doar e o chestie estetica, dar ma deranjeaza foarte tare), iar unele nu erau chiar simetrice. Astazi mai folosim 6 din cele 20, cu inserturile de carbune caci celelalte sunt inutile. Cele 6 scutece sunt ok, frumoase, te poti baza pe ele. Problema e ca sunt 6 din 20. Puteam de banii aia (600 de lei) sa imi iau 8 Analuca AIO sau 7 scutece by Amelia, sau 7 Miosolo sau 6 Charlie Banana sau altele. You get my point. Aici am iesit in pierdere dublu deoarece scutecele chinezesti imi sunt in principal inutile si nici nu au valoare de revanzare.

Dintre scutecele de calitate testate, dar ce nu se potrivesc copilului meu, fac parte Bumgenius, Blueberry, Milovia si din ce in ce mai mult, Bebestrumf, marca romaneasca. Bebestrumf a fost multa vreme preferatul, dar na, trupusorul micutului se schimba peste noapte.(Pentru picioruse grasute, Bebestrumf face scutece mai generoase la comanda!!).

Bumgenius si Blueberry mi s-au parut prea mici dupa 6-7 luni, iar Milovia se aduna intre picioruse, intrau pantalonii sau body-ul intre picioare si mereu se udau.

Scutecele ce ni se potrivesc cel mai bine sunt… ta dam… :

Analuca AIO: elastice blande, pul pufos, subtire, foarte absorbant.

Bum cheeks: cel mai ingust scutecel textil, e un OS genial ce poate fi folosit ca AIO pentru nou nascuti. Absorbanta medie, potriveala excelenta, ingust intre picioruse.

Amelia AI2 cu bambus: Se potriveste de la 3.5 pana la 18 kg, e superb, foarte absorbant si deoarece e AI2, nu lasa sa scape nimic. Chiar si cand e plin ochi, totul ramane inauntru.

Bambino Mio Miosolo: un scutec mare, cred ca e cel mai inalt scutec. Se inchide cu scai, s-a potrivit fantastic de la 5 kg incoace, absorbanta medie, e foarte durabil. Nu il vad pe un bb mic mic, dar de pe la 5 kg merge bine si la picioruse subtiri, si la picioruse grasute pentru ca… scai.

As vrea sa stiu care vi se par voua, cititorilor, a fi cele mai bune scutece textile si de ce, deci va rog lasati-mi un comentariu. Multumesc!

2 thoughts on “Care sunt cele mai bune scutece textile?

 • August 1, 2017 at 15:54
  Permalink

  In stash-ul meu sunt prezente urmatoarele scutece: 4 Charlie Banana ( 3 varianta noua, cu inserturi mai pufoase), 3 Dazzlebum, cu toate cele 3 tipuri de interior, 2 Rumparooz ( foarte fain pentru bebe mai micuti), vreo 3 Bumgenius (AIO, cu buzunar, AI2), 1 Imse Vimse, 2 T-Tomi, 1 Wonderoos V3, 2 TotsBots, 2 Baba+Boo, 1 Milovia.

  Cel mai mult imi plac Dazzlebum (merg bine si noaptea, mai ales daca ai un bebe cu rinichi sanatosi :)) ), Baba+Boo, TotsBots, Charlie Banana.
  As mai cumpara, daca nu m-ar da sotul afara din casa :)) cateva scutece Baba+Boo si Dazzlebum. Poate si 1-2 Bumgenius, cu buzunar, ca e singura varianta care-mi place de la ei. 🙂

  Cel mai putin in place Bumgenius, varianta AIO (se usuca asa de greu),

  Reply
  • August 1, 2017 at 23:29
   Permalink

   Aud tot felul de lucruri bune despre Dazzlebum! Acum sunt curioasa…
   Multumesc pentru raspunsul detaliat, stashul tau pare a fi grozav ?

   Reply

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: