Cand Churchill a dat iama in oi si Stalin a jefuit o banca – Giles Milton

De multa vreme n-am mai rasfoit atatea carti ca si-n ultima perioada, apetitul a fost deschis de cartea Cand Churchill a dat iama in oi si Stalin a jefuit o banca a autorului Giles Milton. Pasionat de istorie si dedesubturile ei, intotdeauna am fost fascinat de ceea ce s-a ascuns in spatele oamenilor importanti din istorie. S-au cum cartile clasice de istorie inclusiv cele de pe bancile scolii reusesc sa ii zugraveasca intr-o anumita culoare, dar sa ascunda restul culorilor.

Giles Milton este autorul unei alte carti cu un titlu la fel de dubios dar comic: Cand Hitler a luat cocaina si Lenin si-a pierdut creierul. De data aceasta prezinta o noua serie de 50 de episoade din culisele istoriei cu personaje cunoscute (vezi titlul) ori mai putin cunoscute. Povestile sunt scrise in nota comica si reusesc sa atraga atentia prin povesti fascinante, de neimaginat sau cu totul surprinzatoare. Avem in prim plan oameni din diferite epoci cu diferite influente asupra vremurilor in care au trait.

Cred ca e un stil care atrage mai mult in aceasta perioada in ceea ce priveste istoria, nu e ceva plicticos cum ar caracteriza o multime de oameni despre un stil clasic al scrierii istoriei. Deci autorul a luat-o pe scurtatura pentru a atrage mai usor atentia celor mai putin atrasi de istorie.

Autor: Giles Milton

Categoria: Istorie Universala

Colectie: Corint Istorie

Editie: Necartonata

Editura: CORINT

Format: 200 x 130 x 12 mm

Nr. pagini: 208

Traducator: Alina Popescu

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: