Bucuresti – experienţe personale

Pentru că în viitorul apropiat voi lua drumul Bucureştiului am să vă relatez câteva experiențe personale cu draga noastră capitală. Fiind un oras imens si de multe ori considerat buricul pământului românesc, pot spune că devine un magnet pentru orisice simplu cetățean al capitalismului. Ai tendința să mergi în locul unde se întâmplă toate lucrurile importante dar în urmă posibil să ajungi la concluzia mea, din experiențele personale de mai jos:

Când eram tânăr fecior eram spaima oraselor… nici chiar asa, dar pe aproape. Lăsând gluma la o parte vă pot spune că prima experiența a fost chiar după terminarea liceului. Eram setat să devin medic militar si astfel am prins trenul spre examenul de admitere la Institutul Medico-Militar. De aici prima mea experiență proastă cu Bucurestiul, desigur după acel eşec viața mea si-a reluat viața boemă din Oradea la Facultatea de Istorie. Nici n-am apucat să îmi fac o imagine prea bună asupra oraşului, vizita fiind de la gară la institut, la o aruncătură de băţ.

A doua vizită a fost una mai aventuroasă, un part time job de dat găuri pentru RCS-RDS în unul dintre cele mai prietenoase cartiere din Bucuresti, cred că era Ferentari. Pe lângă faptul că a fost ceva underground, chiar am văzut destule lucruri pe acolo încât să îmi dau seama ce jegos e Bucureştiul. Desigur printre altele am vizitat câteva obiective turistice importante, nu sunt chiar asa de ignorant încât să nu apreciez anumite lucruri. Şi acum aţi crede că mi-am schimbat părerea după ce am dat de cultura oraşului, dar atmosfera locului a distrus tot farmecul.

A treia experienţă…nici nu stiu cum am ajuns să mă reîntorc tot în căutarea unui “job”. Am povestit în detaliu în articolul Descoperă SIE. Serios?.

Şi acum să nu vă vină să credeţi, mai dau o scurtă vizită de câteva zile cu ocazia unui festival de film. Această pasiune sper să îmi scoată în cale un Bucureşti mai frumos, chiar dacă doar pe parte culturală. Revin cu mai multe detalii pe parcurs, cu siguranţă cu un ton mai optimist doar nu o să mă mut în Bucuresti, doar îl vizitez.

 

One thought on “Bucuresti – experienţe personale

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.