Auto-testare HIV

Pentru că suntem într-o lume în care tehnologia avansează pe zi ce trece, creste și perspectiva vieții. Din punct de vedere medical ne-am născut într-o perioadă norocoasă, deoarece există tot mai multe posibilități de a contracara diferite afecțiuni/boli din viața noastră. Primul pas pentru a preveni orice boală/afecțiune este posibil printr-o depistare cât mai rapidă. Controalele anuale periodice au acest scop de a preveni orice problemă de sănătate.

Cu această ocazie vă informez că Mylan aduce în România testul autoadministrabil ce necesită doar o singură picătură de sânge pentru depistarea HIV, primul autotest certificat în Uniunea Europeană şi lansat cu mare succes deja în pieţe mari din Europa, precum Franţa şi Italia.

Testul autoadministrabil HIV (autotest VIH) este un dispozitiv medical ce se eliberează fără prescripție medicală şi este disponibil în farmaciile din toată țara şi online pe site-urile acestora. Fiecare kit de testare va fi furnizat împreună cu un prospect informativ despre test și utilizarea acestuia, dar și despre servicii de consiliere, puse la dispoziție de către personalul asociaţiei de pacienţi UNOPA. Pentru mai multe informații, întrebări și răspunsuri cu privire la autotestul VIH poți accesa http://www.mylan.ro/ro-ro/produse/autotest-hiv.

Conform datelor furnizate de Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA din cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” în România sunt înregistrați peste 14.600 de pacienți cu HIV/SIDA, aproape jumătate dintre aceștia cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: