Atunci când ai păduchi

O afirmaţie destul de dură dacă te afli în situaţia respectivă, ceea ce pentru mine nu a fost cazul din câte îmi aduc aminte, plus că nici la scoală prin clasele primare nu s-a întâmplat prea des. Ţin minte 1-2 cazuri de “arătat” cu degetul, ceea ce e destul de dureros în lumea copiilor. Oricum emoţiile erau atunci când impromptu te trezeai cu asistenta medicală de la cabinet că îşi face rondul pe capetele noastre. Inevitabil era un moment care reuşea să creeze un suspans pentru fiecare elev în parte. Pfuu nici de data asta n-am avut nimica, şi cam asa se desfăsura întreaga acţiune de descoperire a păduchilor.

Deci din acest punct de vedere doar am auzit povesti cu păduchi, cică îţi vine să te scarpini într-una, de multe ori eram speriat când aveam o astfel de senzaţie care venea defapt de la mătreaţa care apărea periodic. Alte sperieturi erau atunci când umblând pe la coteţele găinilor mai dădeau iama purici de păsări, dar eram linistit de ai mei că soiul ăsta de purici nu stau pe oameni.

Am găsit un studiu de la Paranix cu metodele de a scăpa de păduchi, deoarecei ei vor să combată metodele tradiţionale ineficiente şi periculoase:

Vedem că într-o majoritate covârşitoare se folosesc metode empirice, de care am auzit încă de mic copil. Îmi pare bine că nu a fost cazul la mine, nu aş fi vrut să fiu dat cu gaz sau cu nu stiu ce piaptăn. Oricum la cât de avansată este tehnologia în ziua de astăzi, nu stiu de ce să te mai gândesti la astfel de metode. Mergi pur si simplu în farmacie şi găsesti un tratament avizat şi cu siguranţă vei scăpa de problemă. Nu să ajungi să testezi pe copil ca pe un cobai diferite tehnici tradiţionale.

Ca de exemplu Paranix este unul dintre brandurile de top ale Omega Pharma, numărul 1 în Europa pentru eliminarea păduchilor de cap. În România Paranix este prezent pentru detectare (Paranix Gel Pentru Detectarea Păduchilor de Cap), prevenție (Paranix Spray pentru Prevenție) și tratament, sub formă de șampon (Paranix Loțiune Sensitive și Paranix Șampon) și spray (Paranix Spray Tratament) împotriva păduchilor de cap.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: