Arbitrul Coltescu pus la colt

Presupusa utilizare a limbajului rasist a arbitrului de rezerva Coltescu i-a determinat pe Basaksehir și pe adversarii lor Paris Saint-Germain să iasă de pe teren în semn de protest și abandonarea meciului din Liga Campionilor de ieri seara. De atunci s-a scandalizat o lume întreagă, inclusiv mai marii corecți oficiali ai turcilor în frunte cu Erdogan, desigur si fotbalisti de renume precum Neymar, desigur si oficialitățile române care nu s-au putut lăsa mai prejos.

Folosirea cuvântului negru în limba română nu are conotație rasistă, plus că arbitrul român nu a dorit să insulte prin acest cuvânt, doar s-a nimerit să folosească acest limbaj într-un context nefericit pentru el. Repercursiuni vor exista pentru că cei de la UEFA trebuie sa ia anumite măsuri chiar dacă nu e dovadă de rasism intenționat.

“Imi pare rau pentru neintelegere. Intentia mea nu a fost sa fiu rasist. Intr-un astfel de context, uneori oamenii nu se exprima corect si pot fi intelesi gresit. Imi cer scuze in numele uefa champions league. Sper ca voi fi inteles. @UEFA #notoracism #uefa”, apare scris pe contul Sebastian Coltescu, care nu este certificat de Twitter ca fiind autentic.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: