Alpha – supravieţuirea în paleolitic

Ultima experienţă în cinema a fost un film setat în vremuri îndepărtate, unde supravieţuirea era un element primar în vieţile oamenilor. Alpha are o acţiune care se perindă într-un paleolitic îndepărtat, aici se înalţă maiestos vânătorul cu suliţa spre prada sa. Pare un The Revenant la nivel basic, dar mult mai credibil datorită imprejurările istorice.

Vorbit într-o limbă inventată în câteva luni, dă un accent original din punct de vedere auditiv. Un alt atuu este cadrul natural în care a fost filmat, un pustiu sălbatic unde îți poți auzi gândurile, ori vocea lui Morgan Freeman care este narator al filmului în unele momente.

Această producție este o odă adusă omului primitiv, o apropiere de natura umană în vremuri de retrişte, unde familia şi mâncarea sunt puse pe primul loc. Este scos în evidență eroismul vânătorului, care îşi riscă propria viață pentru binele tribului. Pe lângă aspectul feroce de a vâna şi răpune prada, mila față de animale este prezentată ca fiind un aspect pozitiv nu caracterizar ca lasitate.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.