Alien – Covenant

Printre clasicele filme care m-au speriat, Alien e primul, pe care l-am văzut undeva la TV într-o perioadă în care nu țin multe minte, doar sperieturile avute. Oricum de atunci universul s-a extins iar continuările şi ramificațiile au devenit tot mai diluate. Apariția lui Prometheus ne-a dat o speranță neasteptată. Acel SF fără elemente horror a explorat mai mult un stadiu incipient misterios, un prequel care ți-a gâdilat cât de puțin inteligența.

Covenant te-a trezit la realitate şi refuz să cred că dihania aia mare cu atâția dinți a rezultat din atâtea imbecilități umane. La un moment dat eram la fiecare fază de acțiune ceva de genul: bă serios după ce trebuie să te duci acolo, glonțu în cap şi ceau calu.

Din punctul meu de vedere explicația dată la apariția acestui soi de extraterestru este una din cele mai tâmpite, stiu că specia umană e proastă dar nu chiar în halul ăsta. Touşi rămânem cu niste extensii de la Prometheus: jocul de a creația cu diferite simboluri din domeniul artei îi dă un aer “nobil”.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: