Aki Kaurismäki a deschis Festivalul Filmului European

Cealaltă parte a speranţei (The Other Side of Hope) în regia finlandezului Aki Kaurismaki a deschis Festivalul Filmului European. Dealtfel, în toate orasele în care Festivalul se desfăşoară anul acesta, deschiderea a avut loc cu acelaşi film. Filmul va fi proiectat în Bucuresti (4 mai), Iaşi (12 mai), Gura Humorului şi Tîrgu Mureş  (19 mai), şi la Timişoara în data de 26 mai.

Avem de-a face cu un regizor european consacrat care a câştigat Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Regizorul abordează constant o tematică de actualitate în Europa de astăzi, mai exact problematica refugiaţilor. Chiar am vizionat recent filmul său din 2011, Le Havre, care discută despre acelaşi fenomen social.

Încă din trailer ne dăm seama că drama refugiatului este pressărată cu un umor negru, se face haz de necaz de situaţia în care se află. Prin acest film găsim o abordare artistică în care se află europeanul, ciocnirea cu o persoană refugiată devenind un moment de răscruce pentru soarta acestora.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: