Acneea şi adolescentul

Acneea şi adolescentul sunt două elemente ale vieţii care se indentifică, putem merge spre abstract şi să spunem că sunt două sinonime. Am trecut prin adolescenţă şi am cunoscut acneea încă de pe la începuturi. Din câte ţin minte nu am băgat de seamă la primele semne de apariţie a acestei afecţiuni. Cu timpul a fost problematic pentru că a devenit o stare destul de agravată. De aici a venit studierea diferitelor cauze şi tratamente. Am aflat că în cele mai multe cazuri, acneea este produsul unor pori înfundaţi, o afecţiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreţii a glandelor sebacee. Eu chiar aveam un ten gras şi cantitatea de sebum era considerabilă.

Ţin minte că am încercat o droaie de tratamente, şi acelea naturiste au fost pe departe cele mai comice: miere cu coajă de ou, asta nu mai ţin minte dacă era pentru mască sau de mâncat; usturoiul ca să nu mă prindă strigoiul; săpunul cu sulf dădea un miros foarte tare. Desigur în cele din urmă tot am ajuns şi la dermatolog, tratamentul în mare măsură medicamentos şi-a făcut într-o oarecare măsură efectul, dar nici nu puteam să continui mult timp după ce am citit efectele adverse de pe prescripţia tabletelor respective. Îs multe aspecte care trebuie luate în considerare când vine vorba despre acnee, tratamentul era doar la “suprafaţă”, impactul venea din partea hormonală, alimentară şi stres.

Chiar dacă nu îmi provoca un disconfort fizic, avea un impact major asupra vieţii mele sociale, stim bine că în general tinerii sunt preocupaţi de aspectul lor fizic. “Prietenia” dintre acnee şi adolescenţă s-a extins pe perioada liceului, şi chiar dacă pe atunci nu era facebook-ul ori selfie-ul, era hi5-ul şi de multe ori trebuia să ascund această “prietenie”. În zilele de astăzi cred că pentru mulţi adolescenţi acneea prezintă o problemă, mai ales că trăim într-o lume preocupată tot mai mult de aspectul fizic. Nu cred că este o problemă acest aspect, oamenii se îngrijesc de sănătatea lor.

Desigur în zilele de astăzi, informaţia este peste tot, cu uşurinţă poţi afla despre diferite tratamente dacă te confrunţi cu acneea. Chiar am observat în online multe campanii de informare cu diferite tipuri de produse de îngrijire a pielii în privinţa acestui aspect sensibil.

De aceea este important să cauţi metode de tratare a problemelor pielii sensibile. În tot acel timp am căutat să am un ten curat şi luminos care poate respira. Pentru aceasta trebuie curăţat atât dimineaţa, cât şi seara cu produse eficiente, create de specialiști pentru tipul de ten pe care îl ai.

Am învăţat că fiecare aspect al toaletei feţei contează, iar cel mai eficient a fost urmând următorii paşi:

1 – curățare / purificare;
2 – acțiune / tratare;
3 – mascare / camuflare.

Multe companii au produse cu această triplă formulă, ca de exemplu Gerovital Stop Acnee.

După ce am trecut de această etapă a prieteniei dintre acnee şi adolescenţă, din când în când mai scap de punctele negre pentru o piele sănătoasă cu benzile de curăţare puncte negre. Aşa că oricând pot fi gata de un selfie neprogramat.

Articol scris pentru Superblog 2017.

One thought on “Acneea şi adolescentul

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: