Verona – oraşul lui Romeo şi Julieta.

Pentru că 14 februarie se apropie cu paşi repezi ne-am gândit să vă prezentăm o destinaţie numai bună de petrecut împreună cu iubitul/iubita.

Verona este oraşul lui Romeo şi Julieta. Casa Julietei (un han din secolul al XIII-lea) a fost achiziționată de oraș în 1936. A fost “restaurată” în stil gotic cu un balcon. Casa are o expoziție frumoasă în interior, iar balconul oferă un loc minunat pentru a face o fotografie împreună cu persoana iubită.

Şi dacă am spus că Verona este oraşul lui Romeo şi Julieta, trebuie să avem şi casa lui Romeo. Este o casă din secolul al XIV-lea, care a aparținut odinioară familiei contelui Nogarola.

Casa în sine este în proprietate privată şi din păcate, nu este deschisă pentru vizitatori. Cu toate acestea, frumoasă fațadă gotică din secolul al 14-lea se potrivește bine cu celebra poveste de dragoste a lui William Shakespeare.

În ciuda ficțiunii romantice, orașul este plin de istorie autentică. Deoarece vechii romani considerau Verona un loc de odihnă ideal înainte de a traversa Alpii, orașul are o mulțime de ruine romane. Amfiteatrul bine păstrat – cel de-al treilea cel mai mare din lumea romană – datează din primul secol a.d. și păstrează încă cea mai mare parte a pietrei sale originale.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: