Vacanta litoral romanesc cu IriTravel

Pandemia COVID-19 a avut un impact asupra industriei turismului din cauza restricțiilor de călătorie rezultate, precum și a scăderii cererii în rândul călătorilor. Industria turismului a fost afectată masiv de răspândirea coronavirusului, întrucât multe țări au introdus restricții de călătorie în încercarea de a limita răspândirea acestuia. Organizația Mondială a Turismului a Organizației Națiunilor Unite a estimat că sosirile de turiști internaționali la nivel mondial ar putea scădea cu 58% până la 78% în 2020, ducând la o pierdere potențială de 0,9-1,2 miliarde de dolari SUA în încasările de turism internațional.

În multe dintre orașele lumii, călătoriile planificate au scăzut cu 80-90%. Restricțiile de călătorie conflictuale și unilaterale au avut loc la nivel regional [4] [5] și multe atracții turistice din întreaga lume, cum ar fi muzee, parcuri de distracții și locuri de sport închise. OMT a raportat o scădere cu 65% a sosirilor de turiști internaționali în primele șase luni ale anului 2020. Călătoriile pasagerilor aerieni au arătat o scădere similară.

Vedem un mare impact asupra turismului din întreaga lume, la fel și-n România acest sector a avut de suferit: sosirile turiștilor în România anului 2020 au fost de 6,3 milioane, în scădere cu 52,3% faţă de anul 2019. Aproape 93% dintre turiști au fost români și doar 7% străini. Înnoptările în anul 2020 au însumat 14,4 milioane, în scădere cu 51,6% faţă de cele din anul 2019. Sosirea unui turist se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul hotelului pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. Înnoptarea este intervalul de 24 ore, începând cu ora hotelieră, pentru care persoana cazată este înregistrată în evidenţă.

Litoralul romanesc ofera sejururi si optiuni de cazare multiple. Turistii au la dispozitie peste 250.000 de locuri de cazare in hotelurile, vilele si pensiunile din cele 12 statiuni de pe litoral: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la care se adauga 2 Mai si Vama Veche.

La Costinesti am fost in studenție, cea mai bună plajă pentru toți adolescenții din aceea zonă a litoralului. O mulțime de locuri distractive, magazine de unde puteți cumpăra ceea ce aveți nevoie și suveniruri, multe locuri de mâncare și dans pentru toate tipurile de adolescenți, plaja fiind curată. De când a fost stabilit, acesta a devenit locul ideal pentru tineri pentru a petrece o parte din vacanța de vară. Este aglomerat, este plin de tineri și este foarte distractiv.

Plaja statiunii Costinesti are o lungime de 1 kilometru, iar latimea sa difera pe anumite sectoare. In zona Obeliscului, plaja este mai lata, insa foarte aglomerata pe timpul verii. In zona de nord, spre Epava, plaja este mai ingusta, acoperita cu nisip fin si marginita de o faleza joasa. Pe plaja exista beach baruri si baze de agrement, sezlonguri si umbrele. Pe timpul verii plaja din Costinesti este gazda unor emisiuni televizate sau sediul unor radiouri importante din tara.

În Constanța am fost în luna de miere, am vizitat multe obiective turistice din oras dar pentru plaja am mers la Mamaia. Exista numeroase atractii pe care sa le vizitezi, pentru a te bucura de o sedere cat mai placuta in acest oras.

În Constanţa, trăiesc tot felul de comunităţi, iar o dovadă a acestei diversităţi sunt şi locaşurile de cult pe care le poţi descoperi la tot pasul. În zona Peninsula, pe o suprafaţă mai mică de un kilometru pătrat se află opt clădiri ridicate de culte diferite. Vizitează acvariul, primul din România, deschis în 1958, unde poţi vedea peste 100 de specii. Este o destinatie ideala pentru a petrece un weekend la mare si a imbina bucuria de a va relaxa sub razele calde ale soarelui cu placerea de a vizita diferite muzee si atractii turistice din Constanta.

Este deja clişeu, dar nu se poate să nu faci şi tu o poză cu cea mai fotografiată (chiar dacă nu mai are strălucirea de odinioară) clădire din oraş: Cazinoul. Dacă mergi şi iarna, cu siguranţă vei avea o imagine pe care nu o au prea mulţi.

Mai jos proaspăți căsătoriți.

Oferte pentru litoralul romanesc si nu numai gasiti la Iri Travel:

Sunt 15 ani de cand IRI TRAVEL® exista in peisajul turismului romanesc, bucurandu-se de o evolutie constanta si o pozitie solida pe piata. De-a lungul anilor, cu fiecare sezon, IRI TRAVEL® si-a consolidat pozitia pe piata, devenind cel mai important touroperator pentru unele dintre cele mai cerute destinatii de vacanta ale romanilor – Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Austria, Italia.

Pentru noi, turistii reprezinta mai mult decat un numar sau o cifra de afaceri. Ne asiguram sa le oferim fiecaruia in parte asistenta de care are nevoie si selectia cea mai potrivita a vacantei. Toti turistii nostri ne devin prieteni, indiferent de numarul lor. Cei 14 consultanti IRI TRAVEL®, prin reteaua de parteneri IRI TRAVEL® (lucram cu peste 1000 de agentii de pe intreg teritoriul tarii), le stau turistilor la dispozitie 24/24 h, oferindu-le consultanta de specialitate, la cel mai inalt nivel! Astfel, anul acesta am lansat o campanie de promovare la nivel national, menita sa faca cunoscuta in intreaga tară reteaua de parteneri IRI TRAVEL® de unde puteti beneficia de cele mai bune oferte!

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: