Unde au disparut palariile de dama?

Desi palariile nu mai sunt atât de importante ca în trecut, există atât domni, cât și doamne care le folosesc fie pentru evenimente formale, fie pentru a fi în pas cu moda. De retinut ca purtarea unei palarii este semnul unui  simt dezvoltst in domeniul modei, deatfel sensul palariei in epoca moderna s-a diluat pana la nivelul in care accesoriul este considerat o forma de extravaganta. Desi nu foarte populare la noi, palariile au farmecul lor si doar cineva care a avut ocazia sa poarte asa ceva stie cat rafinament pot conferi ele unei tinute.

Palariile recupereaza cu pasi repezi terenul pierdut si redevin un articol “must have” ! 2020 “striga” fara drept de apel ca se poarta palariile si vine in intampinarea iubitorilor de accesorii, cu cateva reguli esentiale in ceea ce priveste noul trend.

Am sa exemplific cu 3 tipuri de palarii pentru dama potrivite pentru diferite tinute:

Palarie Antichizata Fedora

Folosim o tehnica specială de antichizare a pălăriilor. Totul se întâmpla manual, iar termenul de prelucrare se mărește cu 2 zile pentru aplicarea patinei. Am fost învățați sa ne îngrijim de tot ce e vechi, iar atelierul plin de calapoade cu peste 100 de ani de experiența, ne-a inspirat sa aducem un strop de vechi in nou.

Pălărie De Dama Tonak Essence Duo Bleu

Pălăria in două tonuri Essene Duo are forma clasică de fedora cu o margine dreaptă largă de 7 – 7,5 cm. Curbele sale grațioase sunt accentuate de combinația de albastru deschis și culori crem. O panglică discretă și litera T aurita termină linia delicată a pălăriei.

Pălărie De Damă Sailor

Palaria Sailor a pornit din dorinta de a diversifica si de a fi diferiti fata de ce palarii gasim in ziua de azi pe piata! E un mix de sentimente creionate intr-o palarie cu boruri largi si o calota feminina! Am ales sa prelucram un clos din par de iepure de culoare bej, deoarece acesta ne-a dus cu gandul la puritate si am conturat calota aproape rotunda cu o banda bleumarin, ca sa-i dam un strop de culoare!

Mai jos va las un scurt ghid:

✅ 1. Ce palarie ti se potriveste in functie de forma fetei?

Ai fata alungita? Persoanele cu fata lunga ar trebui sa poarte palarii cu boruri mari, palarii care se spijina pe frunte, de tip Panama/ Fedora. Recomandam sa eviti palariile cu boruri inguste.
Ai fata rectangulara? Persoanele cu fata rectangulara sunt avantajate de palariile cu calota rotunde, sau tip clopot. Recomandam borul de dimensiune medie.
Fata ta are forma unei inimi? Daca ai obrajii proeminenti, insa barbia foarte ingusta, atunci ai chipul in forma de inima. Cel mai bine iti sta cu palarii de tip Fedora! Recomandam sa eviti palariile cu boruri largi!
Fata ta are forme rotunjite? Cel mai bine iti va sta cu o palarie purtata pe crestet, astfel incat fruntea sa fie la vedere. Palariile de tip Fedora te vor avantaja. Recomandam borurile mici spre mediu, cu o latime cuprinsa intre 6 cm si 8.5 cm
Ai fata in forma de diamant? Inseamna ca alegerea palariei nu va fi o problema pentru tine, pentru ca te va avantaja orice model!

Pălăriile Dădârlat continuă tradiția începută în 1896 și reprezintă un accesoriu dezvoltat in timp cu multa daruire, care transmit o poveste si care au la baza un secol de experienta, implicare si pasiune.

 Traditia este o provocare pentru inovatie. Ne plac provocarile, iubim traditia, o pastram cu strictete si cu toate acestea incercam sa aducem nou si actual in tot ceea ce facem. Confectinam de mai bine de 124 de ani palarii si ne-am propus ca dincolo de produs sa livram si o poveste. Presati de o societate consum scopul nostru este sa pastram autenticitatea intr-o lume automatizata.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: