Test rapid COVID-19 antigen

Suntem in plina pandemie si de aceea trebuie sa fim tot timpul informati in ceea ce priveste evolutia lucrurilor, cum sa ne ferim de acest virus, cum sa actionam in cazul ca suspectam ca am fi contactat acest virus. De aceea cred ca multe persoane s-ar orienta pentru a afla cat mai repede in ce situatie se afla, fiind diferite modalitati de a afla daca ai fost infectat iar una dintre aceste modalitati este testul rapid covid-19 antigen.

Testele antigenice au cateva avantaje, inclusiv să fie mai usor de efectuat cu un antrenament limitat, acestea pot fi efectuate la puncte de ingrijire, cu rezultate în general mai rapide. Ce este acest testul antigen Coronavirus – si in ce fel este diferit de testarea anticorpilor?

Pentru a intelege testarea antigenului, trebuie sa stim ce este un antigen: definește orice substanță de origine endogenă sau exogenă, care, odată ajunsa în organism, nu este recunoscuta ca proprie si determina aparitia unui raspuns imun, ce vizeaza neutralizarea si eliminarea ei. Deci un antigen este o substanță recunoscută de sistemul imunitar al organismului, care poate raspunde generand proteine numite anticorpi care recunosc in mod specific acel antigen.

Sistemul de sanatate din Canada este printre primele tarii care au aprobat primul test rapid COVID-19 antigen pentru COVID-19, guvernul federal a declarat că peste 8,5 milioane dintre aceste teste vor ajunge in folosinta pana la sfarsitul anului.

Testele rapide bazate pe detectia de antigen identifica prezenta proteinelor coronavirusului (antigene virale) in probe de secretie nasofaringiana recoltate de la pacienti. Antigenele virale sunt proteine din structura virusului care determina raspunsul imun specific al organismului la acest virus. Secretiile naso-faringiene de la pacient se pun pe o banda de hartie pe care sunt fixati anticorpi specifici coronavirusului SARS- CoV-2. Daca secretiile contin antigen viral se va produce o reactie vizibila intre anticorpii fixati pe banda de hartie si antigenele virale din secretii.

Test Rapid COVID-19 Antigen

Primul test din lume ce foloseste tehnologia aurului negru ( sensibilitate 92% si specificitate 98% ) Sistem cu doua culori, usor de utilizat ; Timp de testare ( 5-8 minute ) ; Detectarea simpla a antigenului SARS-COV2 incepand cu ziua 5 de la momentul infectarii. Necesită doar o recoltare cu tampon nazofaringian ( nu sunt necesare probe de sânge ca testele rapide obișnuite). Disponibil pentru auto-testare, insa recomandam ca testarea sa fie realizata de catre personal medical;  Durează 5 minute pentru a vedea rezultatul;  Fabricat în Coreea, certificat în Germania Autorizat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România;

 

Family Testing COVID-19 Antigen

Este exact acelasi test dar pentru un numar mai mare de persoane. Ca de exemplu poate face screening-ul si detectia SARS-COV2 in cadrul unei familii de pana la 4 persoane sau se poate face o testare in masa a angajatilor unor companii cu costuri mult mai reduse decat prin alte metode de testare.

Este recomandata ca aceasta testare sa fie facuta de personal medical pentru ca depinde foarte mult de calitatea probei recoltate, iar probele cu rezultat pozitiv trebuie confirmate cu teste RT-PCR. De ce sa faci astfel de teste? Daca esti ingrijorat ca ai contactat acest virus si ai simptome si vrei sa ii protejezi pe cei dragi.

Ce recomanda acest test sunt urmatoarele puncte tari:

  • Pot indica infectia in faza acuta a bolii
  • Pot indica infectia si la persoane fara simptome, daca infectia este activa
  • Dau rezultate rapide
  • Sunt usor de aplicat

Aceste doua teste le gasiti online la Farmacia Humanitas, desigur si produse specifice oricarei farmacii clasice. Mai jos va las si un video cum sa folositi testul de mai sus, important de urmat toate instructiunile pentru un rezultat cat mai exact.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: