N-ai cum să mergi în siguranță cu o masină veche si cârpită

Stim cu totii ca in ziua de astazi sa iti cumperi o masina nu este ceva imposibil, mai ales ca cele mai multe masini din tara noastra sunt deja masini uzate, deja folosite. Si aici vine statistica: 79% dintre mașinile care circulă pe teritoriul României au o vechime de cel puțin 11 ani, în timp ce ponderea mașinilor cu o vechime de cel mult 5 ani este de numai 9%. Si este usor de inteles de ce oamenii prefera acest tip de autoturisme.

Cum pretul lor este unul foarte scazut in comparatie cu o masina nouă, cei mai mulți dintre oamenii interesați să cumpere o astfel de masina nu se mai gândesc la câți bani vor cheltui dupa aceea. Cu siguranță o bună parte dintre aceste masini second hand au nevoie de investiții serioase pentru a putea fi in perfectă stare de funcționare. Iar sumele investite in aceste autoturisme pot fi uneori foarte mari, poate mai mari decât prețul de achiziție. Cu un buget redus posibil nu vei reuși să remediezi toate problemele și vei renunța la siguranța ta pentru o mașină cârpită pe ici pe colo.

Si eu ma incadrez in aceiasi grupa de persoane care a cumparat masina second-hand: un Ford Ka acum 6 ani schimbata anul acesta cu o Skoda Fabia. În momentul care am achiziționat Ford-ul nu stiam mare lucru despre masini dar imi placea sa functioneze perfect, ma ingrijeam sa schimb tot ce nu este ok. Dar spre sfarsit cand stiam ca e timpul sa o schimb n-am mai investit mai nimic chiar daca existau unele probleme minore. Atat de distras am fost incat la ultima revizie am si uitat sa cer sa imi schimbe lichidul de frana, si in cele din urma n-am mai dus-o la mecanic pentru atata, pana cand datorita unui parcurs bara la bara al sotiei a ramas fara frane. Dupa ce a stat masina cateva ore pana am ajuns eu franele functionau, ma gandesc ca se subtiase lichidul de la caldura ca scurgeri nu parea sa fie nicaieri. Am facut schimbul de lichid de frana a doua zi, eram surprins in ce pozitie am ajuns: la cat de grijuliu eram la inceput cu atat mai dezinteresat in final.

O intamplare care se putea incheia cu un accident, o simpla operatiune fara mari costuri putea sa coste enorm, nu numai material ci si cu victime colaterale. Orice autoturism are nevoie de verificari periodice, sa avem certitudinea ca vom calatori in siguranță, dar si pentru a nu pune in pericol viata celorlalti participanti la trafic. Orice element din angrenajul unei masini este important, mai ales daca e vorba despre masini peste care au trecut anii. Nu trebuie sa te gandesti ca faci o investitie in masina (bani pierduti) ci in siguranta ta si a celorlalti, iar orice reparatie din timp este o investitie inteligenta ca sa nu conduca la alte defectiuni.

In magazinul online Kparts.ro aveți posibilitatea de a alege, simplu și rapid, exact pachetul de revizie auto necesar, printr-un proces compus din câteva etape ușor de parcurs: alegerea mașinii, a tipului și modelului acesteia. De îndată ce ați făcut acești pași, veți fi direcționat către pachete complete, care se vor plia cu cea mai mare fidelitate pe structura și modul de funcționare ale vehiculului din dotare.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: