Locuri de munca pentru ingrijitoare batrani germania

Îngrijirea persoanelor vârstnice este îndeplinirea nevoilor speciale și a cerințelor unice pentru persoanele în vârstă. Acest termen larg cuprinde astfel de servicii, cum ar fi viața asistată, îngrijirea de zi a adulților, îngrijirea pe termen lung, case de îngrijire medicală (adesea denumite îngrijiri rezidențiale), îngrijire hospice și îngrijire la domiciliu. Datorită varietății largi de îngrijiri pentru vârstnici găsite la nivel național, precum și a diferențierii perspectivelor culturale asupra cetățenilor vârstnici, aceasta nu poate fi limitată la o singură practică. De exemplu, multe țări din Asia folosesc îngrijiri pentru vârstnici stabilite de guvern destul de rar, preferând metodele tradiționale de a fi îngrijite de generațiile mai tinere de membri ai familiei.

Îngrijirea persoanelor în vârstă subliniază cerințele sociale și personale ale persoanelor în vârstă care au nevoie de asistență pentru activitățile zilnice și pentru îngrijirea sănătății, dar care doresc să îmbătrânească cu demnitate. Este o distincție importantă, prin aceea că proiectarea locuințelor, serviciilor, activităților, instruirea angajaților și altele ar trebui să fie cu adevărat centrată pe client. De asemenea, este de remarcat faptul că o cantitate mare de îngrijire la vârstă la nivel mondial se încadrează în sectorul pieței nerenumerate.

Forma de îngrijire acordată adulților în vârstă variază foarte mult între țări și se schimbă rapid. Chiar și în aceeași țară, există diferențe regionale în ceea ce privește îngrijirea adulților în vârstă. Cu toate acestea, s-a observat la nivel global că persoanele în vârstă consumă cele mai multe cheltuieli de sănătate din orice altă grupă de vârstă. O observație care arată o îngrijire cuprinzătoare pentru vârstnici poate fi foarte similară. De asemenea, trebuie să ținem cont de o proporție din ce în ce mai mare de persoane în vârstă din întreaga lume, în special în țările în curs de dezvoltare, deoarece presiunea continuă este pusă pe limitarea fertilității și scăderea dimensiunii familiei.

În mod tradițional, îngrijirea adulților în vârstă a fost responsabilitatea membrilor familiei și a fost acordată în cadrul familiei extinse. Din ce în ce mai mult în societățile moderne, îngrijirea este oferită acum de instituții de stat sau de caritate. Motivele acestei schimbări includ scăderea dimensiunii familiei, speranța de viață mai mare, dispersia geografică a familiilor. Deși aceste schimbări au afectat mai întâi țările europene și nord-americane, ele afectează acum din ce în ce mai mult și țările asiatice. În majoritatea țărilor occidentale, facilitățile de îngrijire pentru adulții mai în vârstă sunt case rezidențiale de îngrijire a familiei, facilități independente de locuințe asistate, case de îngrijire medicală și comunități de pensionare pentru îngrijiri continue (CCRC). O casă de îngrijire a familiei este o casă rezidențială cu personal de asistență și supraveghere de către o agenție, organizație sau persoană care oferă servicii de cameră și pensiune, îngrijire personală și abilitare într-un mediu familial pentru cel puțin două și nu mai mult de șase persoane.

Aceasta crestere a cazurilor de ingrijire au creat multe locuri de munca pentru ingrijitoare batrani in germania dar si-n Occident. Este o cerinta tot mai mare pentru persoane care sa se ocupa de ingrijirea batranilor peste tot in Europa.

Ca urmare a longevității și a ratelor scăzute de fertilitate, populația vârstnică (cu vârsta de 75 de ani și peste) din Germania a crescut dramatic de-a lungul anilor și se estimează că va crește de la 7% din populația totală din secolul trecut la peste 10% până în 2022 .  Se preconizează că populația care are nevoie de îngrijire va crește de la peste un milion la peste 2 milioane de persoane în 2020, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din populația din Germania. 70% dintre oameni, vârstnici și care au nevoie de îngrijire, trăiesc în gospodării private, un membru al familiei fiind principalul îngrijitor în 80% dintre aceste gospodării; fiicele și nurorele fiind principalele îngrijitoare. Creșterea continuă a populației vârstnice din Germania înseamnă că va fi o nevoie mai mare de servicii de îngrijire a sănătății care să fie furnizate vârstnicilor, în special servicii de îngrijire pe termen lung. Această nevoie crescută plasează persoanele în vârstă într-o poziție vulnerabilă din cauza potențialului fondurilor care nu le satisfac toate nevoile.

Există diferențe semnificative în ceea ce privește utilizarea serviciilor de îngrijire pe termen lung în Germania, în funcție de poziția socială, originea etnică și sexul. Cei cu o poziție socială mai mare utilizează cel mai adesea servicii de la domiciliu furnizate de instituții private, în timp ce cei cu o poziție socială mai mică utilizează cel mai adesea prestații în numerar. În plus, minoritățile germane în vârstă sunt subreprezentate în servicii profesionalizate la domiciliu și îngrijire rezidențială. Acest lucru este atribuit numărului mare de persoane în îngrijirea informală a familiei și diferitelor culturi ale acestora, ceea ce duce la dificultăți în adaptarea la serviciile de îngrijire existente. Există, de asemenea, o discrepanță în ceea ce privește numărul de femei și bărbați care utilizează serviciile de îngrijire. 69% dintre beneficiarii serviciilor sunt femei, ceea ce este atribuit femeilor care constituie majoritatea persoanelor în vârstă de peste 80 de ani, care primesc pensii mai mici și care necesită o dependență mai mare de îngrijire.

 

Lucrează ca îngrijitor/ îngrijitoare pentru îngrijire  vârstnici în Germania la domiciliu, precum și asistență non-stop 24h. Deveniți parte a echipei noastre. În Germania, oferim posturi de îngrijire în asistență medicală 24 de ore pentru asistenți medicali și personal auxiliar și îndeplinim toate cerințele legislației române și germane. Pentru noi este important ca angajații să se simtă protejați și mulțumiți în Germania.Pentru o salarizare cu adevărat atractivă, avem modele salariale care permit remunerația maximă. În oferta 1 la 1 pentru persoanele în vârstă de acasă, acordăm salarii ce pot începe de la 1350-1550 € net pe lună. Timpii de funcționare pot fi, de asemenea, selectați și planificați flexibil de la 1-12 luni.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: