Laptopurile noi, o pacoste

În ultima vreme am avut o grămadă de probleme cu o serie de laptopuri pe care am vrut să le aranjez să funcţioneze cum trebuie. Prima experienţă neplăcută a fost cu un laptop cumpărat pentru soţie. Pentru început nu am reuşit nicicum să îi instalez un Windows, după care aflu că merge varianta 8.1 ori 10 pe el. Era pentru prima dată când auzeam ca pe un laptop să meargă doar o anume variantă de Windows. Toate bune si frumoase până în momentul în care  mă apuc de instalat driverele. După o luptă cu morile de vânt, am reuşit să instalez majoritatea dintre ele, numai programul pentru wireless nu se putea nicicum. Am încercat o droaie de drivere, multe dintre ele dădeau eroare la instalare. N-am rezistat mult şi l-am returnat cu viteza luminii, desigur în prealabil l-am mai dat la cineva să se chinuie înainte să îl returnez.

A doua păţanie vine repede, aşa ca să mă scoată din sărite. Cumpăr laptop la soră mea, desigur alta marcă decât la ce m-am chinuit anterior. Repede instalez un windows “care trebuie” (adică 8 sau 10), primul hop îl trec, după care mă lovesc iar de driverul pentru wireless. Mă gândesc că mi-am ieşit din mână de-a binelea, dar îl păcălesc cumva şi reusesc să îl fac să zbărnăie. Hopa nu merge touchpad-ul, instalez şi dezinstalez o droaie de drivere, nu miscă nici bătut. Îl expediez la un prieten unde se loveste de  acelaşi rezultat. Sigur e stricat touchpad-ul şi fug până la magazinul de unde l-am cumpărat.

Tipul de la IT îmi instalează el Windows-ul, cică nu e instalat bine. Dă drumu, instalează driverele şi merge brici. La care el: dacă vrei să rămînă asa plătesti 500 de lei pentru sistemul de operare. Răspunsul a fost: să rămâi sănătos că nu dau atâţia bani, îi imediat jumate de laptop. Se pare că merge doar cu software original ori trebuie să stii să instalezi windows-ul. Aţi mai văzut voi de astea? Am crezut că îi dau cu laptopul în cap.

Am stat acolo ca să îmi arate că ar merge, în loc să îmi dea driverul de care am nevoie. Dealtfel toate driverele de pe CD-ul primit nu mergeau nici în ruptul capului.

Deci am laptop de vreo 4 ani şi instalez pe el tot ce am nevoie fără nici-o problemă şi acum laptopurile noi să-mi dea atâtea bătăi de cap. Şi când te gândeai că tehnologia evoluează să-ţi fie mai uşor.

Ori am rămas eu în urmă? :))

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: