Importanta sigurantei rutiere

Siguranța circulației rutiere se referă la metodele și măsurile utilizate pentru a preveni moartea sau rănirea gravă a utilizatorilor drumului. Utilizatorii rutieri tipici includ pietoni, bicicliști, șoferi, pasageri de vehicule, călăreți și călători ai transportului public rutier (în principal autobuze și tramvaie).

Cele mai bune practici în strategia modernă de siguranță rutieră:

Strategia de bază a unei abordări a sistemului sigur este de a se asigura că, în cazul unui accident, energiile de impact rămân sub pragul susceptibil de a provoca fie moartea, fie rănirea gravă. Acest prag va varia de la scenariul de blocare la scenariul de blocare, în funcție de nivelul de protecție oferit utilizatorilor drumului implicați. De exemplu, șansele de supraviețuire pentru un pieton neprotejat lovit de un vehicul se diminuează rapid la viteze mai mari de 30 km / h, în timp ce pentru un ocupant de vehicul cu motor bine reținut, viteza critică de impact este de 50 km / h (pentru accidentele de impact lateral) și 70 km / h (pentru accidente frontale).

Este foarte important să fim conștienți de faptul că rănile din trafic rămân o problemă importantă de sănătate publică. Atunci când produsele de siguranță rutieră sunt utilizate corect sau eficient, acestea pot ajuta la salvarea de vieți, la prevenirea accidentelor și a rănilor și la menținerea unei societăți funcționale în cel mai optim mod.

De aceea prin lege suntem obligati sa avem anumite lucruri in masina pentru o siguranta rutiera eficace in caz de orice. Printre aceste lucruri imediat ne gandim la o trusa medicala de prim ajutor, dar nu e singurul lucru necesar.

Legislatia rutiera prevede obligatia fiecarui conducator auto de a avea masina dotata cu:

-stingator

-2 triunghiuri reflectorizante

-trusa sanitara

-vesta reflectorizanta

In cazul in care conducatorul auto nu are trusa atunci cand conduce vehiculul, in conformitate cu Codul Rutier acesta poate fi amendat. Fiecare conducator auto are obligatia de a se asigura ca masina are trusa de prim ajutor, triunghiurile reflectorizante, un stingator special conceput pentru incendii si omologat. In cazul in care conducatorul auto omite sa verifice acest aspect si nu are articolele mentionate la el, poate fi sanctionat cu amenda inclusa in clasa II de sanctiuni, mai exact cu 4 sau 5 puncte de penalizare si o amenda cuprinsa intre 420 de lei si 525 de lei.

In legatura cu trusa de prim ajutor este foarte important de mentionat faptul ca, in cazul in care masina nu este pe numele conducatorului auto, tot persoana care se afla la volan va fi amendata din cauza faptului ca fiecare conducator auto are obligatia de a verifica atat prezenta acestor articole in masina cat si starea fizica optima a vehiculului, care sa ii permita deplasarea in siguranta. Conducatorii auto care vor sa evite amenzile contraventionale si chiar suspendarea permisului, trebuie sa se informeze si sa retina aceste noi reguli de circulatie.

Un produs de care nu stiam ca exista este spray-ul pentru repararea rapida a pneurilor, care pare o solutie la idnemana cand ai astfel de probleme. Eu personal am o pompa de picior in caz ca nu am o pana serioasa, ca sa pot umfla pana ajung la o vulcanizare. Dar acest spray pare mult mai eficient cand se intampla ceva cu pneurile masinii.

Spray Pentru Repararea Rapida A Pneurilor – 300 Ml

Umfla instantaneu pneul defect si obtureaza locul defectiunii. Componenta de cauciuc lichid obtureaza gaura, gazul de antrenare fiind capabil de a umfla pneul la presiunea de lucru. Utilizare: Conectati adaptorul spray-ului la ventilul pneului. Rupeti placuta circulara de pe capul de pulverizare si aplicati produsul in pneu cu flaconul tinut in pozitie verticala. Continut – 300 ml

Soferii trebuie sa faca tot posibilul pentru a fi mereu pregatiti pentru urgentele medicale care pot aparea pe sosea. Acest lucru se poate face si prin aceasta trusa de prim ajutor care serveste drept resursa de baza si mijloc de asistenta pana cand apare ajutorul medical suplimentar. Acest kit va ajuta, de asemenea, la tratarea leziunilor minore care nu necesita asistenta medicala specializata, cum ar fi taieturile minore, lovituri.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: