Importanta bocancilor de protectie

Este o vorba in popor ca paza buna trece primejdia rea si in orice situatie trebuie sa fii preventiv, sa te gandesti la ce se poate intampla cand nu respecti anumite lucruri. Cand lucrezi este cu atat mai important sa urmezi toate normele de protectia muncii. Daca in cadrul unor locuri de munca se afla un responsabil de protectia muncii, in alte locuri suntem doar informati la angajare, in ambele cazuri trebuie sa luam in serios acest aspect. Protectia muncii reprezinta ansamblul de actiuni si masuri pentru prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii și securitatea angajatilor, pentru a elimina factorii de risc si accidentare prin informarea, consultarea, instruirea, protejarea angajatilor.

Lucrand in industria automotive un aspect important in protectia muncii o reprezinta echiparea cu echipamente de protectie potrivite. Chiar daca sunt relativ de scurt timp in acest domeniu am ajuns sa observ niste atitudini neprofesioniste in legatura cu echipamentul de munca. Multi ar dori sa lucreze cat mai lejer, sa aiba o imbracaminte cat mai usoara. Cele mai dese nemultumiri sunt in dreptul bocancilor de protectie: prea grei, incomozi, miros picioarele de la ei, ma dor talpile, nu arata bine s.a.m.d. Daca nu iti plac poti inventa orice motiv pentru a renunta si a da un exemplu de neprofesionist. Eu de fiecare data am dat cateva exemple pentru a atrage atentia celor nu doresc sa poarte incaltaminte de protectie: unul in adidasi a mers ca sania pe o balta de ulei sau eu personal mi-am lasat o liza electrica pe varful bocancilor (noroc cu varful metalic).

Incaltamintele de protectie au niste caracteristici importante:

-rezistente la alunecare
– ofera protecție la impact
– protectia impotriva strapungerii cizmelor si a incaltamintei
-rezistenta la apa sau impermeabile

Ca experienta va pot recomanda o pereche de bocanci la care m-am adaptat perfect de-a lungul timpului. Este vorba de Bocanci de protectie GRINDER S3, chiar daca par prea robusti si mari plus ca va ganditi ca sunt mai grei. Chestia e ca am optat pentru o astfel de incaltaminte pentru ca vine mai sus pe glezna si sustine mult mai bine piciorul. In timp vei simti diferenta, glezna va fi mai putin solicitata in timpul deplasarii, urcarii si statului in picioare pe perioade lungi de timp. Singurul dezavantaj ar fi ca iti este mai cald si vei transpira mai mult dar eu am rezolvat aceasta problema prin folosirea de ciorapi grosi de bumbac. Poate te gandesti de ce ciorapi grosi? Sa stiti ca asa functioneaza.

  • bocanci de protectie cu bombeu din compozit si lamela antiperforatie din Kevlar
  • intariti in fata si in zona calcaiului

Muncitorii din agricultură, construcții, producție, servicii publice, transport, petrol și gaze și o serie de alte industrii de producție au nevoie de pantofi si bocanci de protectie confortabili, adaptate nevoilor lor. Pentru a răspunde acestor nevoi, Ronsal Protect ofera protecție pentru cele mai frecvente pericole.

Cei de la Ronsal Protect au o obtinut o certificare- Oeko-Tex® Standard 100.Acesta este un sistem de certificare  la nivel global pentru produsele textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru sănătatea umană. Testarea este efectuată de 17 institute de testare care împreună formează asociația internaținală Oeko-Tex®.Criteriile după care acestea sunt evaluate, sunt bazate pe cercetări recente și sunt actualizate în permanență.

Oferta Ronsal

Cumparati echipamente de protectie de minim 400.0 lei si primiti GRATIS:

  • personalizare tricou, bluza de salopeta, combinezon, jacheta sau vesta cu numele sau logo-ul firmei
  • o pereche manusi de protectie BUCK , clasa de rezistenta 4131
  • transport la domiciliu sau sediu firma

Oferta Unica

Cumparati echipament de protectie de minim 4000.0 lei si primiti GRATIS:

  • personalizare tricou, bluza de salopeta, combinezon, jacheta sau vesta cu numele sau logo-ul firmei
  • 12 per manusi de protectie BUCK , clasa de rezistenta 4131
  • 12 tricouri la baza gatului CREW NECK in nuantele disponibile pe stoc
  • transport la domiciliu sau sediu firma

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: