Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona

Pentru că ne aflăm într-o perioadă tulbure cu multe restricții cu privire la deplasarea de la domiciliu, este important să luăm în seamă recomandările autorităților. Astfel vă las o serie de recomandări cu privire la ieșitul din casă pentru cumpărături, chiar dacă avem opțiuni în online, unele cumpărături de necesitate ajungem să le facem ieșind din casă. Fondatorul BlogalInitiative.ro, Cristian China-Birta, a lansat „Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona”, în cadrul inițiativei #AsteaAsaSeFac, prin care îi îndeamnă pe oameni să adopte un comportament responsabil la cumpărături.

 

  1. Evită transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpărăturile de la magazinul de pe lângă casă.
  2. Nu ieși în public decât dacă chiar trebuie!
  3. Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, pănă se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți;
  4. Când îți alegi produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin, pe care să nu uiți să le arunci la coș imediat ce termini treaba; așa te ferești de neplăceri și pe tine, și pe alții;
  5. Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozit și se aprovizionează întruna;
  6. Dacă poți, evită plata cu bani cash; cardul te expune mai puțin la viruși;
  7. Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun, câte cel puțin 20 de secunde.
  8. Curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor care ți se poate strecura printre taste și te lasă fără jucărie, ci cu un șervețel antibacterian.

De subliniat că este foarte important să nu avem un comportament agresiv, de genul, cumpăr tot ce îmi iese în cale, care în cele din urmă te va influența în mod direct pe viitor dacă continui în același stil. Această tematică o voi aborda într-un articol separat, pentru a evidenția această panică de a-ți face provizii prea multe și cum se va răsfrânge asupra noastră într-un final.

 

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: