Gasiti cazare in Sebes la PensiuneaRYN.ro

Sa facem o scurta incursiune istorica pentru a prezenta orasul Sebes, un loc plin de istorie aflat in apropierea orasului Alba Iulia.  Sebeș, mai demult Sebeșul Săsesc, (în dialectul săsesc Melnbach, în germană Mühlbach, în trad. Pârâul Morii, în maghiară Szászsebes ori Sebes, în latină Sabesium) este un municipiu în județul Alba, Transilvania, România. Se crede că a existat o așezare rurală mai devreme în această zonă, cu populație română și pecenegă, situată la est de orașul de astăzi. Orașul în sine a fost construit de coloniștii germani – denumiți mai târziu sași transilvăneni, dar originari din regiunea Rinului și Mosellei – pe teritoriul Regatului Ungariei în a doua jumătate a secolului al XII-lea și a devenit un oraș important în Transilvania medievală. Zidurile orașului său au fost întărite după invaziile tătare (mongole) din 1241–1242, dar orașul a fost ocupat în 1438 de Imperiul Otoman. Voievodul transilvan Ioan I Zápolya a murit la Sebeș în 1540. Dieta transilvană s-a întâlnit la Sebeș în 1546, 1556, 1598 și 1600. Locația întâlnirilor, Casa Zápolya, este acum un muzeu.

După unirea cu România din 1918, primul primar al orașului a fost Lionel Blaga, fratele poetului și filosofului român Lucian Blaga, care s-a născut în satul apropiat Lancrăm.

Ce puteți vizita in Sebes?

1. Biserica evanghelică din Sebeș

Ansamblul bisericii evanghelice din Sebeș este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Sebeș.

Ansamblul este format din următoarele monumente:

  • Biserica evanghelică
  • Capela „Sf. Iacob”
  • Casa parohială evanghelică, azi casa clopotarului
  • Zid de incintă

2. Râpa Roșie

Râpa Roșie este o arie protejată (rezervație geologică și floristică) de interes național ce corespunde categoriei a III IUCN (24 ha),[2] cu o suprafață de 10 ha, situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al orașului Sebeș, la cca 4 km nord de acesta.

3. Casa Memoriala Lucian Blaga

Casa natală a lui Lucian Blaga este un monument istoric aflat pe teritoriul localitatea Lancrăm; municipiului Sebeș.

Ulița Veche, Nr. 234, Lancrăm, Mun. Sebeș

Pe lângă îndeplinirea așteptărilor ridicate generate de recenzii și prezența online, designul interior al hotelului este o oportunitate de a merge cu mult mai departe de atât și de a uimi cu adevărat oaspeții inca din imaginile pensiunei. O parcare ușor de navigat, semnalizare clară și servicii eficiente și prietenoase oferă cu siguranță oaspeților o primă impresie pozitivă, dar interioarele inteligente și elegante le pot arunca cu adevărat.

Recomandarea noastra pentru cazare in Sebes este Pensiunea Ryn unde veti avea parte de comfortul dorit.

Pe lângă îndeplinirea așteptărilor ridicate generate de recenzii și prezența online, designul interior a pensiunei este o oportunitate de a merge cu mult mai departe de atât și de a uimi cu adevărat oaspeții inca din imaginile din galerie de mai sus. O parcare ușor de navigat, semnalizare clară și servicii eficiente și prietenoase oferă cu siguranță oaspeților o primă impresie pozitivă, dar interioarele inteligente și elegante au impact garantat.

Diferite tipuri de hoteluri sunt concepute având în vedere nevoile oaspeților diferiți și acest lucru are un impact semnificativ asupra aspectului camerelor. De exemplu, un loc de cazare care a fost proiectat având în vedere oaspeții de afaceri va avea unele diferențe cheie de design față de unul care a fost creat doar pentru odihnă și relaxare. Un spațiu de birou elegant, dar practic, cu iluminare pentru sarcini, puncte de încărcare la îndemână la noptieră și tehnologie ușoară în cameră, care va face totul, de la comandarea serviciului de cameră până la verificarea cât mai rapidă, ar putea fi foarte apreciate.

Cu toate acestea, după ce am spus acest lucru, există câteva puncte de proiectare a camerelor de hotel care ar putea fi considerate esențiale, indiferent de ce tip de oaspeți sunt așteptați să rămână acolo. Din ceea ce am vazut la aceasta pensiune cred ca va satisface nevoile unui spectru larg de persoane.

 

Pensiunea RYN

Pensiunea este situată la 5 minute de centrul orasului Sebeş, din judeţul Alba, la 50 de km de Aeroportul Internaţional Sibiu, la 15 km de Alba-Iulia şi 60 de km de Municipiul Deva.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: