Filmul de duminică: God’s Not Dead: A Light in Darkness (2018)

Continui seria filmelor de duminică cu o producţie de anul acesta: God’s Not Dead: A Light in Darkness (2018). Partea a treia din “franciza” God’s Not Dead, care din câte am văzut nu s-a bucurat de succes la box-office-ul american, mai ales în comparaţie cu primele două din 2013 respectiv 2016. Vreau să remarc că aceste filme de tip religios nu se bucură de recenzii strălucite, plus că un număr mic de persoane scriu despre ele pe marile site-uri ca Rotten Tomatoes sau Metacritic

Când vorbeam dăţile trecute (vezi recenzia First Reformed şi Come Sunday (2018)) că filmele de sorginte religioasă ar trebui să fie conectate cât mai mult la prezent, deja am ajuns la a treia descoperire cinematografică care îmi face pe plac din acest punct de vedere. God’s Not Dead: A Light in Darkness nu are o temă religioasă stridentă, este mai mult o luptă între biserică şi societate, unde se scoate în evidenţă anumite diferenţe de opinii din interiorul şi “exteriorul” bisericii. Toată acţiunea se construieste pentru a fi un exemplu demn de urmat şi o învăţătură pentru toată lumea, deci o poveste cu morală.

Un film a cărui tematică este cât se poate de contemporan cu zilele noastre, cei credinciosi contra celor care nu doresc să aibă de-a face nimic cu biserica, totul expus prin social media şi televiziuni, pentru a vedea argumente pro şi contra. Totul într-o dezbatere extinsă pe multe canale şi-n diferite straturi sociale, o  asemănare cu ceea ce se întâmplă pe întregul mapamond indiferent de tematica disputei.

 

One thought on “Filmul de duminică: God’s Not Dead: A Light in Darkness (2018)

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: