Fatete dentare Bucuresti

Fațetele dentare reprezintă o metodă avansată de tratament, oferită acum de medicina dentară modernă, pentru cei care își doresc o imagine de sine mai bună, având un zâmbet remarcabil. Pentru majoritatea oamenilor, a avea dinți inestetici duce la incertitudine și încredere în sine scăzută, o barieră majoră pentru dezvoltarea socială și profesională a individului.

Fațetele dentare sunt soluția pentru o imagine de sine mai bună.

Ce sunt fațetele dentare?
Sunt cea mai avansată tehnică pentru refacerea estetică a dinților afectați de fracturi, cavități, ciobire, decolorare etc.
Fațetele ceramice sunt ca niște „învelitori” aplicate pe partea din față a dinților.
În funcție de starea clinică a pacientului, se recomandă furnirul de 6 până la 8 dinți.

Cazuri în care se recomandă tratamentul cu fațete dentare:
Lacune interdentare, decolorare, dinți de formă și dimensiuni inestetice, aglomerarea dinților modifică aspectul natural al zâmbetului tău; în astfel de cazuri, se recomandă tratamentul cu furnir.

 

Tipuri de fațete:
Există două tipuri de fațete: minim invaziv și clasic.
1. Furnir minim invaziv
Acestea sunt cunoscute sub diferite denumiri: furniruri ceramice fără preparare, furniruri ceramice fără preparare, furnir laminat din porțelan sau Lumineers.

Sunt preferați de pacienți și dentisti din întreaga lume datorită caracteristicilor lor remarcabile:

• tratamentul minim invaziv, având în vedere că în majoritatea cazurilor nu este nevoie să lustruiți dinții, asigurând astfel conservarea structurii dinților, precum și reversibilitatea tratamentului (furnirurile pot fi ulterior îndepărtate);

• datorită materialului, subțirii, culorii și tehnicilor de aplicare, acestea redau aspectul natural al zâmbetului tău;

• nu există reacții alergice din cauza compatibilității biologice a ceramicii dentare;

• vor rezista majorității forțelor aplicate acestora printr-o dietă normală;

• longevitatea lor de peste 10 ani este puternic influențată de obiceiurile tale alimentare, igiena dentară și vizitele regulate la cabinetul stomatologic (se recomandă un control la fiecare 6 luni).
2. Furnir clasic

Acestea sunt cunoscute sub diferite denumiri: preparare fațete ceramice sau fațete de porțelan. Caracteristicile lor estetice și structurale sunt similare cu cele ale furnirului minim invaziv. Acestea sunt utilizate atunci când starea clinică a pacientului necesită lustruirea dinților.

TOP AVANTAJE

 • estetica net superioara a dintilor
 • corectarea defectelor de pozitie a dintilor (inghesuiti sau cu spatii largi)
 • ​culoarea alba mentinuta pe toata durata dintilor fatetati
 • cresterea rezistentei dintilor
 • intinerirea aspectului facial
 • cresterea increderii si stimei de sine (impact psihologic)

TOP DEZAVANTAJE

 • slefuirea dintilor (doar daca este necesar)
 • ireversibilitatea tratamentului
 • acomodare treptata cu noii dinti
 • control stomatologic periodic
 • inlocuire cu fateta noua daca cea veche s-a spart sau fisurat
 • schimbarea fatetelor in timp in functie de terenul biologic al pacientului

FATETE DENTARE FARA SLEFUIRE (NO PREP)

Total neinvazive (dintii nu se slefuiesc), fatetele „No Prep” se adreseaza in special pacientilor post terapie ortodontica de succes, dar si celor care au apelat la tehnici de albire dentara si nu au fost multumiti de rezultate.
​Fatetele fara slefuire se recomanda si celor care nu doresc sa urmeze tratamentele specificate mai sus datorita timpului indelungat pe care acestea il presupun.

Important de stiut că placa dentară, cunoscută și sub denumirea de biofilm dentar, este un film lipicios, galben, format dintr-o gamă largă de bacterii care se atașează la suprafețele dinților și pot fi vizibile în jurul liniei gingivale. Începe să reapară după ce suprafața dintelui a fost curățată, motiv pentru care se încurajează periajul regulat. [1] O dietă bogată în zahăr încurajează formarea plăcii. Zaharul (carbohidrați fermentabili), este transformat în acid de către placă. Acidul provoacă apoi ruperea dintelui adiacent, ducând în cele din urmă la cariile dentare. [22]

Dacă placa este lăsată pe o suprafață subgingivală (sub gingie) netulburată, nu numai că există un risc crescut de apariție a cariilor dentare, dar va irita și gingiile și le va face să pară roșii și umflate. [1] Unele sângerări pot fi observate în timpul periajului sau a aței dentare. Acestea sunt semnele inflamației care indică o sănătate slabă a gingiilor (gingivită).

Periajul rutinar al dinților este principala metodă de prevenire a multor boli orale și poate cea mai importantă activitate pe care o poate practica un individ pentru a reduce acumularea de placă. Controlul plăcii reduce riscul ca individul să sufere de boli asociate plăcii, cum ar fi gingivita, parodontita și cariile – cele trei cele mai frecvente boli orale. Timpul mediu de periere pentru indivizi este între 30 de secunde și puțin peste 60 de secunde. Mulți profesioniști din domeniul sănătății orale sunt de acord că periajul dentar ar trebui să se facă timp de cel puțin două minute și să fie practicat cel puțin de două ori pe zi. [33] Perierea timp de cel puțin două minute pe sesiune este optimă pentru prevenirea celor mai frecvente boli orale și îndepărtează considerabil mai multă placă decât periajul doar 45 de secunde.

Contact:

Vrei sa te programezi la o consultatie, sa urmezi un tratament stomatologic sau … vrei sa ne saluti? ​Oricare ar fi motivul, ne-ar placea sa vorbim cu tine.


TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.roADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683,
România

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: