Din Entebbe în Beirut

Ultimele filme vizionate au avut o tematică în concordanţă cu situaţia politică continuu complicată a statului Israel. 7 Days in Entebbe şi Beirut implică în mod diferit Israelul: primul are de-a face în mod direct cu “terorismul” în al doilea film ei se duc spre “terorism”.

În 7 Days in Entebbe găsim o luptă pentru drepturile statului palestenian, dusă la extrem prin răpirea unui echipaj şi pasageri dintr-un avion. Filmul se inspiră din fapte istorice reale şi reuseste să redea dorinţa de a se face dreptate în ceea ce priveste situaţia politică în care se află Palestina. Această premisă ne găseste pendulând între răpitori şi planurile israeliţilor de a rezolva această situaţie. Daniel Bruhl si Rosamunde Pike sunt cele 2 nume mari care încearcă să aducă o bucată de istorie controversată.

În filmul Beirut influenţa israeliană asupra subiectului este mult mai mică, aici avem doar o poveste personală pe fondul unui conflict cu multe necunoscute. Chiar dacă se inspiră mai puţin din realitate, cadrul este unul istoric şi arată decăderea Libanului în timpul războiului civil ce a durat 15 ani. De la măreţie la ruină, devine o poveste clasică în Orientul Mijlociu. O întâlnim din nou pe Rosamund Pike, care devine “specialistă” în genul de producţii. Filmului nu îi lispeste acţiunea, având o intrigă alertă ce te aruncă în mijlocul mai multor facţiuni implicate în respectivul conflict.

Un film interesant de urmărit, care în ciuda faptului că prezintă o zonă periculoasă îţi stârneste curiozitatea şi dorinţa de a călători.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: