Detalii despre firmele din Romania

In ziua de astazi cu greu afli diverse detalii despre firmele cu care iei contact in fiecare zi, de multe ori nici nu stii unde isi au sediul sau din ce tara provin detinatorii firmelor. Astfel am gasit un site, pe nume risco.ro, care ofera diferite detalii despre datele tuturor firmelor din Romania.

Pe acest site sunt expuse urmatoarele date importante pentru fiecare firma:

1.Cifra de afaceri

Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operațiunile comerciale efectuate de firmă, respectiv vânzarea de mărfuri și produse într-o perioadă de timp determinată. În cuantumul cifrei de afaceri nu se includ veniturile financiare și veniturile excepționale. În termeni corecți, cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum și a altor venituri din exploatare, mai puțin rabaturile, remizele și alte reduceri acordate clienților. Notiunea de cifră de afaceri poate fi abordată pe mai multe categorii:cifra de afaceri totală, cifra de afaceri medie, cifra de afaceri marginală și cifra de afaceri critică, fiecare dintre acestea evidențiind câte un aspect referitor la activitatea firmei. Cifra de afaceri totală(CA)reprezintă volumul total al afacerilor unei firme, evaluate la prețurile pieței, respectiv încasările totale. Ea cuprinde totalitatea veniturilor din vânzarea mărfurilor și produselor, executarea lucrărilor și prestarea serviciilor într-o perioadă de timp.

2. Profitul Net 

Venitul net este venitul rezidual al unei firme, după adăugarea veniturilor totale și câștigurilor și scăzând toate cheltuielile și pierderile pentru perioada de raportare. Sau astfel spus profitul reprezintă diferența dintre venituri și cheltuieli, deci rezultatul activității tale comerciale. Profitul brut, profitul operațional și profitul net sunt termeni folosiți în relație cu activitatea companiei tale și îți oferă informații importante despre performanța acesteia.

3. CAEN

CAEN este un acronim de la Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala si este o clasificare statistica nationala a activitatilor economice din Romania. Prin stabilirea de catre fiecare entitate a CAEN-ului cu care se opereaza se pot face statistici la nivel national cu privire la activitatea firmelor.

Ca regula generala, orice entitate are un singur obiect principal de activitate caruia ii corespunde un singur cod CAEN. Acesta este stabilit prin actul constitutiv al societatii, iar la eliberarea certificatului de inmatriculare de la ONRC este tiparit pe document. Daca pe langa activitatea principala identificata prin codul CAEN principal, entitatea decide sa desfasoare si alte activitati, ea va trebui sa mentioneze in actul constitutiv si codurile CAEN pentru activitati secundare.

4. Data infiintarii:

Vechimea pentru o firma reprezinta un punct important, aceasta arata de cat timp prestezi anumite servicii si cat de serios devii odata cu trecerea timpului. Daca ai cativa ani in spate de activitate in spate poti sa te consideri cu experienta intr-un anumit domeniu.

Cu ce ma ajuta toata aceasta baza de date?

Ca de exemplu eu am inceput o colaborare cu o firma pe nume Colorim si am aflat multe detalii despre firma, astfel mi-am facut o idee despre istoricul lor. Tot ce m-a interesat am gasit, mai exact datele enumerate mai sus au fost prezente cu privire la aceasta firma. Inainte de a lua vreo decizie e important sa te informezi din toate punctele de vedere pentru a nu lua o decizie pripita. Serviciile RisCo iti ofera cea mai mare siguranta in activitatea zilnica. Ai nevoie de informatii corecte si rapide pentru a lua cele mai bune decizii.

Cele mai bune informatii:

  •  Intelegi imediat si foarte exact situatia oricarui partener
  • Analiza grafica si intuitiva a datelor din fiecare raport
  • Simplu, Clar si usor de interpretat de catre oricine
  • Informatii corecte si complete pentru decizii eficiente
  • Date prelucrate numai din surse oficiale
 
Tipuri de Rapoarte Financiare de Bonitate si cum te ajuta:
Rating Financiar Firme:

Ratingul este un sistem care asociaza firmei o nota in functie de rezultatele financiare obtinute. Astfel, firma poate avea o situatie financiare mai buna sau mai slaba, iar riscuri asociate sunt in consecinta.

Probabilitatea de Insolventa:

Probabilitatea de Insolventa prezinta probabilitatea ca o firma sa nu isi mai poata achita obligatiile financiare fata de creditorii firmei, respectiv fata de furnizori si institutii financiare.

Limite Plati la Termen:

Aceste limite reprezinta sumele maxime pentru care poti da marfuri sau servicii cu plata la termen. In cazul in care se vinde prea multa marfa exista riscul sa nu mai incasezi la termenul agreat.

Datorii Restante la Bugetul de Stat:

Datorii pe care firma le inregistreaza la Bugetul de Stat. Cu cat aceste datorii sunt mai mari, cu atat plata lor este mai dificila, iar riscul de blocare a conturilor este iminent.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: