Crima din Orient Express

Ultimul film vizionat la cinema este o adaptare după un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie. Crima de pe Orient Express este un roman detectiv de către Agatha Christie cu detectivul belgian Hercule Poirot. A fost publicată pentru prima dată în Regatul Unit de Collins Crime Club la 1 ianuarie 1934.

Spre suprinderea mea o poveste clasică fără prea mari scântei este de 2 săptămâni pe primul loc în box-office-ul românesc, cu aproximativ 131 de mii de spectatori. Posibil să îi fi atras titlul, trenul magnific prin munţi, mintea briliantă a detectivului. Cine stie? Oricum distribuţia este una de top: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Judi Dench, Penélope Cruz, Kenneth Branagh, Willem Dafoe.

Dacă aţi citit cartea nu veţi avea parte de mari surprize, dar adaptarea cinematografică chiar dacă nu va fi una de Oscar (ca cea din 1974), are o imagine excelentă şi câteva înterpretări surprinzătoare. Sunt curios dacă faimosul express chiar are un aşa traseu prin Balcani, chiar arată ireal de fain.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.