Colectie Stanley Kubrick pe DVD

Cand un monolit negru este descoperit sub suprafata Lunii, devine evident ca a fost ingropat intentionat de catre o inteligenta extraterestra. Curand oamenii de stiinta ii identifica punctul de origine, planeta Jupiter, iar o echipa de cercetatori este trimisa in expeditie pentru a o cerceta. Cercetatotul David Bowman descopera greseli in sistemul de comunicatii al navei expeditiei si afla mai multe decat si-ar fi dorit sa stie.

 

 

 

 

Adaptat dupa acidul roman a lui Nabokov, filmul nu putea decat sa edulcoreze din ratiuni de cenzura opera initiala. Totusi Kubrick a reusit sa restituie o parte din drama personala a acestui barbat matur, indragostit de o tanara fata. Phillippe Paraire – 1980 (Le Cinema de Hollywood)

Profesorul englez trecut de 40 de ani Humbert Humbert inchiriaza o camera in casa vaduvei Charlotte Haze din oraselul Ramesdale, cu scopul de a-si petrece acolo vara inainte de a-si incepe cariera la liceul Beardsley. Dupa ce o cunoaste de frumoasa fiica in varsta de 14 ani a gazdei pe nume Dolores Haze, care este alintata Lolita, profesorul Humbert se indragosteste nebuneste de ea, casatorindu-se cu Charlotte doar pentru a fi mai aproape in calitatea lui de tata vitreg de subiectul pasiunii sale.

 

Cruise. Kidman. Kubrick. Trei nume care au asigurat in 1999 suspansul, succesul si speculatiile celui mai controversat film al ultimilor zece ani – Eyes Wide Shut. Interesul enorm starnit in urma cu trei ani de la premiera acestui film a fost alimentat de multiple cauze. Pe langa continutul peliculei care abunda intr-o disecare artistica si deloc gratuita a sexualitatii si a stilului voyeuristic de manuire a camerei, Eyes Wide Shut a fost invaluit intr-un mister total pana la prima proiectie intr-un cinematograf. Kubrick a dispus casei de productie Warner Bros sa nu permita departamentului de promovare si marketing sa divulge niciun amanunt referitor la film, sporind astfel enigma.

 

 

In Anglia viitorului apropiat, o banda de tineri se distreaza in fiecare seara batand si violand victime fara ajutor. Alex, unul dintre baietii din banda, dezaproba o parte din cele intamplate, asa ca ai lui il abandoneaza in mainile politiei. Este incarcerat, dar pentru a-si reduce pedeapsa, este de acord cu un tip de tratament prin care ii este ‘spalat’ creierul si astfel este schimbat – ajunge sa urasca violenta si tot ceea ce presupune ea. Insa dupa ce este eliberat, vechii sai prieteni il asteapta, iar revederea nu promite a fi prea placuta.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: