Ce sporturi practicam cand suntem mici?

Îmbunătățirea dezvoltării fizice și mentale a copiilor este cu siguranță cea mai importantă contribuție a sportului pentru copii. Datorită întinderii sale vaste, a popularității de neegalat și a fundamentului valorilor pozitive, sportul este cu siguranță unul dintre cele mai mari lucruri pe care omul le-a creat vreodată. Este, de asemenea, un instrument puternic care sparge toate barierele și ne ajută să ne simțim bine cu noi înșine, atât fizic, cât și mental. Sportul este destul de benefic și pentru copii: practicând sport copiii dezvoltă abilități fizice, fac mișcare, își fac prieteni noi, se distrează, învață să fie un membru al echipei, învață despre jocul corect, îmbunătățesc stima de sine etc.

Îmbunătățirea dezvoltării fizice și mentale a copiilor este cu siguranță cea mai importantă contribuție a sportului, dar lista valorilor pe care copilul dumneavoastră le poate învăța și dobândi prin sport nu se termină aici. Alte aspecte pozitive sunt numeroase, ceea ce relevă adevărata frumusețe a sportului.

Majoritatea părinților doresc să încurajeze copiii să facă sport pentru a-i ajuta să se simtă apreciați. Fiecare copil poate avea succes la un sport sau la altul. Cu toate acestea, este nevoie de timp ca părinții să găsească sportul potrivit pentru copil. Prin urmare, ar trebui să aibă răbdare în selectarea sporturilor, deoarece este un proces care va da roade pe termen lung.

Ce sporturi poate practica un copil in aceasta perioada?

Pentru ca majoritatea intalnirilor de tip sportiv pentru copii sunt intrerupte aproape in totalitate, cade in sarcina parintelui pentru a face sport cu copii. Daca ai o curte cat de cat generoasa te poti gandi la un joc cu o minge.

Minge de fotbal oficiala Real Madrid

Minge de fotbal oficiala REAL MADRID marimea 5 este o minge realizata din materiale de foarte buna calitate.

DATE TEHNICE: Material: PVC in 3 straturi, cu un strat de spuma de 2,7 mm Diametru: 22 cm Greutate: 410 gr.

Iar ca sa fie completa experienta de fotbal poti folosi si o minipoarta.

Poarta de fotbal miniatura Pilsan

Aceasta poarta de fotbal in miniatura poate fi umpluta cu nisip pentru utilizare afara, fiind usor de asamblat si usor de depozitat. Design ergonomic si elegant si realizat din materiale sigure, necancerigene.

DATE TEHNICE:

Varsta: 3+ ani
Dimensiuni (Lxlxh): 119x65x86 cm

Iar daca iti place alt sport ca de exemplu baschetul, care este printre cele mai usor de practicat sporturi acasa.

Cos de baschet profesional Pilsan

Cos de baschet profesional la care s poate folosi minge de baschet reala, cu o inaltime ajustabila in 15 pozitii (152-230 cm). Se poate folosi afara prin umplerea bazei suportului cu nisip pentru cresterea stabilitatii si este usor de deplasat doatorita rotilor din dotare, fiind usor de asamblat inainte de folosire. Are un design ergonomic si elegant, realizat din materiale sigure, necancerigene.

DATE TEHNICE:

Varsta: 3+ ani
Dimensiuni (Lxlxh): 112x76x(152-280) cm

Sunt multe beneficii pentru parintii care isi sustin copii sa faca sport indiferent de situatie:

Experiențele sportive ajută la creșterea stimei de sine pozitive la copii.
În plus, participarea la sport poate fi o modalitate utilă de a reduce stresul și de a crește sentimentele de bunăstare fizică și mentală, precum și de a lupta împotriva delincvenței juvenile, a conflictelor și a izbucnirilor agresive. Ideea este să menținem corpul în stare bună de sănătate pentru a ne putea menține mintea puternică și clară.

Caracterul și principiile morale ale copiilor se formează prin fair-play. Mai mult, copiii care se angajează activ în sport pot fi modele bune pentru colegii lor de la școală, cartier sau chiar corul școlii și îi pot inspira să înceapă să joace și unele sporturi.
Practicarea sportului le permite să creeze prietenii pe care altfel s-ar putea să nu le fi format. De exemplu, prieteniile pe care sportivii profesioniști le creează pe teren rămân intacte chiar și atunci când nu practică sport și durează adesea o viață.
Sportul reunește oameni din întreaga lume, indiferent de naționalitate, religie, cultură sau culoarea pielii.
Munca în echipă și beneficiile interacțiunii sociale între copii sunt cel mai bine văzute în sport. Copiii învață că fac parte dintr-o echipă care necesită același efort de la toți membrii pentru a reuși, precum și cum să câștige cu clasa și să piardă cu demnitate.
Ei consideră competițiile pe teren și în afara terenului ca oportunități de a învăța din succesul și eșecul lor. În plus, pierderea îi motivează adesea pe copii să lucreze și mai mult pentru data viitoare.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: