10 motive sănătoase pentru o bere de 10

Care sunt motivele pentru a consuma o bere?

Că asa te-ai obişnuit să faci la o iesire in oras, ori la terminarea unui meci de fotbal, fie în faţa televizorului?

Dacă nu ştii, îţi dau 10 motive sănătoase de a consuma o bere:

  1. Te hidratează! asta o stia fiecare dintre noi, că de aia o şi consumăm. Chestia e că berea reprezintă 93% apă, având astfel proprietăţi hidratante.
  2. Bogată în nutrienţi. Berea conţine toată gama de aminoacizi esenţiali, substanţe minerale cum ar fi fosfor, iod, magneziu şi potasiu, fiind de asemenea bogată în calciu. Ca de exemplu nivelul ridicat de siliciu din bere favorizează creşterea densităţii osoase.
  3. Are conţinut redus de zaharuri. Pentru că avem tendinţa de a consuma băuturi carbogazoase pline de zaharuri, berea este o alternativă mai sănătoasă: o doză de cola conţine şapte linguriţe de zahăr pe când 250 ml de bere conţine o linguriţă.
  4. Te trimite la somn! Acidul nicotinic şi lacto-flavină din bere favorizează somnul.
  5. Pentru o inimă sănătoasă! Băutorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decât cei care nu beau niciodată.
  6. O memorie bună! Ai un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţă decât persoanele care nu beau bere.
  7. Bună şi la răceală! Berea caldă este un bun remediu împotriva răcelii, se ameliorează circulaţia sangvină şi respiraţia.
  8. Te face tânăr! Anumite vitamine conţinute de bere regenerează pielea şi au un rol pozitiv asupra pigmenţilor, pielea devenind suplă şi netedă.
  9. Ţine de foame! Este bogată în calorii (între 20 şi 70 kcal/100ml).
  10. Bună la colesterol! fibrele conţinute în bere ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rău”)

Toate aceste lucruri le poţi obţine consumând (desigur cu moderaţie) o bere, dar nu oricare, se spune că ceea nepasteurizată este cea mai sănătoasă. Eu vă recomand berea Albacher, fabrica unde se produce este una dintre puținele din lume care produc integral bere fără kieselgur si pasteurizare. Sunt utilizate doar procese de microfiltrare la rece, fără niciun tratament chimic sau termic al berii.

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: